Mátrix Világ

Hitelpénzrendszer

“A hitelpénzt a bankok a semmiből teremtik.” Sokszor hallunk (olvasunk) ma ilyen mondatokat az interneten. Ez sokaknak annyira hihetetlen, hogy különösebben nem is foglalkoznak vele, vagy egyszerűen összeesküvés-elméletnek tartják. Amit a tévében nem mondanak be, amit az iskolákban nem tanítanak, az az emberek számára nem is létezik.

A téma viszont forró, mert a bankvilág egyik legnagyobb szereplője, a Deutsche Bundesbank már hivatalosan is elismerte ezt a pénzteremtési folyamatot.”
http://kalozpart.org/2012/12/22/penzteremtes/

“Arthur Schopenhauer német filozófus szerint minden igazság három lépésen megy keresztül: először kinevetik, majd erőteljesen ellenzik, végül pedig, mint maguktól értetődő dolgokat, elfogadják őket. Úgy tűnik a pénzteremtés folyamata egyre inkább a második, illetve a harmadik stádiumba lép.”

Már az IMF szerint is a semmiből teremtik a pénzt a bankok
http://mandiner.hu/cikk/20160305_szabo_gergely_mar_az_imf_szerint_is_a_semmibol_teremtik_a_penzt_a_bankok

Svájcban, miután 110 000 támogató aláírás gyűlt össze, népszavazás lesz arról, hogy elvegyék-e a pénzteremtés jogát a kereskedelmi bankoktól, és azt kizárólag a központi bank jogkörébe utalják.
A forgalomban lévő pénzek túlnyomó többsége csak elektronikus formában létezik, és a bankok hozzák létre a hitelek kihelyezésével. A kampány fő célja a pénzügyi spekulációk visszaszorítása a 100%-os tartalékráta bevezetésével, vagyis a bankok csak annyi hitelt bocsáthatnának ki, amennyire ténylegesen fedezetet nyújtanak a náluk elhelyezett betétek, nem többet.

https://mno.hu/gazdasag/celkeresztben-a-banki-penzteremtes-svajcban-1332020

http://ujegyenloseg.hu/az-igazsagos-penzrendszerrol/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük